Soma Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Mayıs 2024

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı’nın 10’uncu yılında; 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü; DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, İstanbul Tabip Odası ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu’nun çağrısıyla İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi önünde anma düzenledi. 

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı’nın 10’uncu yılında; 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü; DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, İstanbul Tabip Odası ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu’nun çağrısıyla İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi önünde anma düzenledi. Açıklama sırasında “İliç’ten Soma’ya çalışırken ölmek istemiyoruz”, “Madencinin feneri sönmeyecek” sloganları atıldı. Açıklamada Soma davasının avukatlarından Can Atalay’a özgürlük çağrısı da yapıldı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosu, “Biz bunun hesabını sormak için mücadelemize devam edeceğiz” dedi. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yasemin Demirci; “Hiçbir işçinin canı sermayenin kar hırsından daha önemsiz değildir. Ölen her bir işçi için etkin bir soruşturma yürütülene kadar yeni yönetim olarak da bu sürecin takipçisiyiz” dedi. Maden Mühendisleri Odası’ndan Mehmet Makar da “En az 10 Soma yaşadık. AKP iktidarı bu şekilde devam ettiği sürece bunları görmeye devam edeceğiz. Önceden sadece çalışırken ölmek istemiyorduk, şimdi şirketler katliamların sorumluluklarını da biz mühendislere yıkıyor” dedi.

Basın açıklamasını TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Seyfettin Avcı okudu. “Ülkemizde bütün madenler kamulaştırılmalı, kamu eliyle yürütülmeli ve yaratılan değerler toplumun refahı ve gelecek nesillerin mutluluğu düşünülerek değerlendirilmelidir. Madencilik politikası ve uygulamaları çevreye, doğal yaşama saygılı bir yaklaşımla gerçekleştirilmeli ve insan onuruna yakışır anlayışı temel önemde ele alınmalıdır. Taşeron, hizmet alımı ve rödovansın yasaklanmalıdır. Çözüm tüm maden işçilerinin kamu işçisi olmasıdır. Çözüm sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Maden işçilerini sarı sendikalara mahkûm eden düzenin değişmesidir. Madenlerde ve tüm işkollarında sendikalar, meslek odaları ve üniversitelerden oluşacak bir kurul denetimleri gerçekleştirmelidir.”

Soma Katliamı’nın üstünü örtmeye çalışan zihniyete karşı verdiği hukuk mücadelesinden de tanıdığımız Can Atalay ve Gezi tutuklularına selam gönderildi.

Basın açıklaması Soma ve Gezi için adalet sloganlarıyla sonlandırıldı.