HALKIN İRADESİ GASP EDİLEMEZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Ağustos 2019

HALKIN İRADESİ GASP EDİLEMEZ!

HALKIN İRADESİ GASP EDİLEMEZ!

 

         Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerinin seçilmiş belediye başkanları görevden alınarak, yerlerine bu illerin valileri kayyum olarak atanmıştır. İçişleri Bakanlığının verilerine göre 418 kişi de gözaltına alınmış, aynı zamanda internete ve sosyal medyaya erişim de kısıtlanmıştır. Darbe sonrası yaşadığımız hukuksuzluklar, bir kez daha uygulamaya konulmuştur. Bu utanca ikinci kez tanıklık ediyoruz. 2016 yılında da yine çok sayıda belediye başkanı gözaltına alınmış, aynı şekilde seçilen belediye başkanlarının yerine kayyum atanmıştı. OHAL’in hukuksuz uygulamaları, OHAL kalkmış olmasına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Demokrasi, hukuk bir kez daha askıya alındı, yerle bir edildi.

            31 Mart 2019 seçimleri arifesinde, “seçilirlerse kayyum atarız” tehdidini unutmuş değiliz. YSK tarafından adaylıkları onaylanarak seçilen ve daha öncesinde halkın oylarıyla milletvekili seçilen Adnan Selçuk MIZRAKLI, Ahmet TÜRK ve Bedia ÖZGÖKÇE ERTAN’ın göreve başlamaları üzerinden henüz beş ay bile geçmemişken “idari karar” ile görevlerinden uzaklaştırılmaları, iktidarın yargı üzerindeki vesayetini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu karar ile Türkiye’nin idari yapısının yanı sıra, yargısı da ağır bir darbe daha almıştır. Meşru oylarla Halkın iradesini temsilen görev almış belediye başkanlarının görevden alınmaları hukuki değildir. Halkın demokrasiye ve  seçimlere olan inancına darbe vurulmuştur.   

            Seçim ve onun tezahürü olan halk iradesinin, idari bir karar ile ortadan kaldırılması en hafif deyimiyle idari bir darbedir. Halk iradesine karşı gerçekleştirilen bu darbe, Türkiye’nin demokrasisine bir yarar sağlamayacaktır

            Doğayı, Çevreyi, Kentleri rant ve politik amaç doğrultusunda talana ve kırıma uğratarak, Toplumun Özgürlük, Demokrasi ve Barış istemlerini baskı ve zor kullanarak, Halkımızın iradesine de kayyumlar atayan AKP iktidarını sürdürmektedir. Antidemokratik uygulamayı, halkımızın iradesine yapılan gaspı kınıyor ve kabul etmiyoruz. Görevden alınan belediye başkanlarımızın bir an önce görevlerine iade edilmelerini talep ediyoruz.

 

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

DİYARBAKIR ŞUBE YÖNETİM KURULU